Hund & Harmoni - Om os - Om Hund&Harmoni - Klikkertræning

Klikkertræning

- en tydelig og præcis måde at kommunikere med din hund på

Vi benytter os af en træningsform, der hedder klikkertræning.

I klikkertræning bruger du en klikker til at markere din hunds ønskede adfærd med. Ønsker du ikke at bruge en klikker, skal du så blot anvende en anden form for markør som f.eks. en lyd eller et ord. Vi anbefaler dog, at du bruger en klikker, da den har 1/10 sekunds timing, og så lyder den ens for din hund hver gang.

Det som nok adskiller klikkertræning mest fra traditionel træning er, at når du skal indlære en ny adfærd, så venter du i klikkertræning på, at din hund selv tilbyder enten hele adfærden eller blot et lille skridt i den rigtige retning. 

Lad os tage et eksempel med sit, som typisk vil være en adfærd, som din hund vil tilbyde på én gang. Du afventer, at din hund tilbyder at sitte, og i det splitsekund den gør det, klikker du. Klikket fortæller din hund, at den adfærd der bliver klikket for er god, samt at der er en belønning på vej.

Når din hund gentagne gange er blevet klikket for den samme adfærd, vil den helt naturligt begynde at gentage denne adfærd. Når først din hund begynder at tilbyde den frivillige adfærd hyppigt, sætter du signalet på. Når du har fået et signal på adfærden, kan du fremadrettet bede din hund om at udføre adfærden ved brug af signalet.

Klikkertræning er god hjernegymnastik og en meget motiverende måde for alle hunde at arbejde på.

Når du starter til træning hos os for første gang, vil du få en grundig introduktion til klikkertræning, når vi mødes til den teoretiske undervisning. Alle der deltager til teorien, vil efterfølgende få tilsendt skriftligt materiale, som underbygger vores undervisning.