Hund & Harmoni - Tips - Halsbånd kontra kropssele

Halsbånd kontra kropssele

Er du i tvivl om, hvorvidt du skal bruge halsbånd eller sele til din hund?

Vi anbefaler altid sele, da den er mere skånsom, og du derved mindsker risikoen for, at din hund får skader på nakke, ryg og luftrør. Ved en kropssele fordeles trykket over din hunds bryst og skuldre i modsætning til halsbånd, hvor trykket ligger på halsen/nakken. Et træk i linen vil derfor være mere skånsomt for din hund, hvis den har sele på.

Flere undersøgelser viser, at halsbånd kan påføre hunden store nakkeproblemer.

Ifølge en undersøgelse foretaget af den svenske hundepsykolog Anders Hallgren har 91% af hunde, som dagligt bliver rykket i halsbåndet, nakkeskader. En tilsvarende norsk undersøgelse med 350 hunde viser, at 75% af hundene havde nakkesmerter, uden at ejer var klar over det.

Dette er vigtigt at have in mente, når vi samtidig ved, at en stor del af aggressionsproblemer er smertebetingede. Det vil sige, at hvis en hund har ondt, kan den begynde at reagere udfarende overfor mennesker og andre hunde.

Der findes flere forskellige seler på markedet. Den mest brugte er kropsselen, som også kaldes Y-selen. Den giver en rigtig god bevægelighed for hunden.

Vælg aldrig en anti-træk sele, da den påfører hunden smerte i forbindelse med træk. Lær i stedet din hund at gå pænt ved positive træningsmetoder.