Hund & Harmoni - Tips - Hold afstand, tak!

Hold afstand, tak!

Alpha Hundeadfærdscenter i Nordjylland står bag dette efterhånden verdensomspændte tiltag, som Hund&Harmoni støtter 100% op om. Nedenstående er et uddrag fra deres materiale.

Der er en tendens til, at hunde skal være meget sociale og kunne lide alle andre hunde. Derfor ønsker mange hundeejere, at deres hunde skal hilse på andre hunde - hvad enten de er i snor eller ej. Tanken udspringer helt sikkert fra et ønske om at gøre det, man tænker er bedst for hunden - nemlig at møde så mange artsfæller som muligt.

Når det er sagt, er der dog også mange hundeejere, der dagligt frustreres over den manglende afstand, nogle hundeejere holder. De bliver ofte mødt med sætningen "jamen, min hund gør ikke noget", hvilket helt sikkert også er rigtigt, men derfor er det stadig ikke sikkert, at den anden hundeejer ønsker at lade sin hund hilse på fremmede artsfæller. Det samme gælder for mennesker - ikke alle hundeejere vil, at deres hunde skal hilse på alle mennesker.

Grundene til at man ønsker at holde afstand, kan være mange: Tæven kan være i løbetid, hunden kan have fysisk ubehag, den kan være under træning, den kan være bange for andre hunde/mennesker eller den bryder sig måske ganske enkelt ikke om, at andre hunde/mennesker kommer for tæt på.

Uanset hvilken årsag skal hunden stadig ud, og så længe man overholder reglen om at have sin hund i snor, kan man vel egentlig godt tillade sig at forvente, at andre gør det samme. Dermed kan man også tillade sig at forvente et samarbejde fra andre hundeejere om at holde afstand - eller forvente at ukendte mennesker holder afstand og i det mindste spørger, før de hilser.

I hesteverdenen har der i mange år eksisteret en uskreven regel om, at man binder en rød sløjfe i hestens hale, hvis man ønsker, at andre ryttere holder deres heste på afstand. Dette som regel fordi man ellers risikerer, at hesten med sløjfen sparker.

Med inspiration fra hesteverdenen har vi besluttet os for at opfordre Danmarks hundeejere til at sætte en GUL MARKERING, i form af et gult bånd/sløjfe på deres hunds snor, hvis de ønsker, at der holdes afstand til hunden.

Årsagen til den ønskede afstand er uvæsentlig for andre og derfor også uvæsentlig for selve årsagen til den gule markering. Ideen er, at man bliver i stand til på afstand at signalere til andre hundeejere, at man ikke ønsker at lade ens hund hilse på andre. Samtidig vil vi hermed forsøge at gøre opmærksom på det ansvar, som alle hundeejere har for at holde deres hunde i snor eller "under kontrol", spørge før man lader dem løbe hen til andre samt at komme væk fra troen om, at hunde der ikke må hilse er "aggressive".

Klik på den gule hund og se poster, som du er velkommen til at printe og hænge op:

Den_gule_hund.png