Hund & Harmoni - Vi tilbyder - Foredrag - Kommende foredrag

Kommende foredrag

Foredrag "Hundens ernæring - vejen ud af foderjunglen"

Dato/tidspunkt: Torsdag 4/4-2019 kl. 18.30-21.30
Foredragsholder: Ann-Kristin Meyer
Sted: Fredensborg Hallen, Kastanievej 18, Fredensborg
Pris: 250 kr. pr. pers. inklusiv kaffe, thé og kage 
Tilmelding: Send mail til info@hundogharmoni.dk 

Der findes så mange meninger om hundefoder, som der er hår på en hund. Om man spørger sin hundetræner, dyrlæge, sin hundeglade nabo eller sin arbejdskollega, som tilfældigvis er opdrætter, så kan man være sikker på, at man får et velment råd om, hvad man skal fodre sin firbenede ven med. Nogle af disse råd er mere velbegrundede end andre.

Hundens ernæring er et ømt emne, som bevæger sig i en gråzone mellem videnskab og religion. Enhver hundeejer er nødt til at tage stilling til dette emne, da hunden nu engang ikke kan leve uden foder. Og både hunde og mennesker er forskellige. Der er mange aspekter, der kan spille ind på ens beslutning om hundens foder, bl.a. økonomi, etik, bæredygtighed, praktiske årsager eller hundens velfærd og trivsel.

For mange hundeejere kan det føles som en jungle at bevæge sig rundt i. Foredraget skal hjælpe dig ud af junglen. Du vil bl.a. lære om hundens ernæringsmæssige behov og deres videnskabelige grundlag, forskellige fodringsformer, næringsstoffer i hundens foder og status på videnskaben på hundeernæringsområdet. Derudover vil du høre om hundens tarmmiljø og betydningen for hundens sundhed - fysisk og mentalt, om overvægt, den evige debat om hvorvidt hunden skal fordres som en ulv eller ej samt ernæringens betydning for hundens adfærd.

Lidt om foredragsholderen:

Ann-Kristin Meyer er stud.MSc i Animal Science med speciale i hundeernæring. Hundeernæring er Ann-Kristins store passion, og hun er af den overbevisning, at hundefodring handler om mere end bare at forsyne hunden med energi og nødvendige næringsstoffer.

Hun elsker at fordybe sig i videnskabelige artikler om hundeernæring, følge med i debatter omkring forskellige fordringsformer og være "openminded" overfor et holistisk og alternativt syn på hundefordring. Selvom Ann-Kristin som udgangspunkt altid prøver at basere sin viden på videnskaben, ved hun, at forskning på hundefoderfronten stadig er en mangelvare. Derfor er hun "openminded" overfor nye og til tider alternative tilgange til fordring, hvis det, på baggrund af hendes tilegnede viden, giver mening.

Ann-Kristin er ligeledes eksamineret hundetræningsinstruktør og har igennem sit studie og diverse kurser i Danmark og udlandet beskæftiget sig intenst med hundens adfærd. Det undrer derfor ikke, at ét af hendes store fokusområder er ernæringens betydning for hundens adfærd.

Ann-Kristin har skrevet en række artikler om hundeernæring for bladet "Canis" og driver facebooksiden "HundefoderNørden", hvor hun jævnligt deler ud af sin viden om hundeernæring.