DogParkour for din hund

- kropskontrol, smidighed & balance

På vores fitness-kurser udfordrer vi din hund på en anderledes måde med øvelser, der styrker dens kropskontrol, smidighed og balance. Alle øvelser udføres på en sikker og rolig måde og uden unødig belastning på led og vækstlinjer.

Vi har primært fokus på at træne din hunds core-muskler, som er de muskler, der holder sammen på kroppen under belastning. Træning af core-musklerne giver en god stabilitet i både kropsstamme og rygsøjle. Core-muskler er musklerne om skuldre, hofter, bug samt de dybe rygmuskler. Jo mere stabil en kropsstamme din hund har, jo lettere og mere ubesværet bevæger den sig. 

Kurserne er ideelle for dig, der dyrker en aktiv hundesport med din hund. Den meget aktive hund har brug for at få stabiliseret sine core-muskler, da det gør den stærkere og dermed mere modstandsdygtig overfor skader på bevægeapparatet.

Selvom du ikke er en aktiv sportsudøver med din hund, er disse kurser stadig meget relevante. Vi tænker sjældent på, at mange hverdagsaktiviteter let kan påføre vores hunde skader – især hvis de ikke har muskulaturen til at stabilisere lænd samt led i ryg og ben. Det kan være noget så simpelt som at hoppe op og ned af sofaen eller lege med andre hunde.

Det kan også være, at din hund til dagligt kører i et meget højt gear og har svært ved at koble fra. Din hund lærer, at det kræver stor koncentration at udføre øvelserne, så ro og fokus er et helt naturligt udbytte af disse kurser.

Har du en forsigtig hund, som har brug for at få lidt mere hår på brystet, kan vi også varmt anbefale vores fitness-kurser. Samtidig med at din hunds selvværd øges, får I helt sikkert også jeres samarbejde sat i fokus, hvilket er med til at styrke jeres relation.

Kort sagt, er vores fitness-kurser en ren win-win, da det udover at være sjov træning samtidig gør noget godt for din hund, såsom: 

  • Forebygger ledproblemer hos din hund
  • Giver din hund en bedre bevægelighed
  • Styrker din hunds selvtillid


Alle raske hunde kan deltage på disse kurser – fra hvalpe til ældre hunde. Det vil være individuelt og afhængig af alder, hvordan hundene arbejder med øvelserne. Har din hund allerede en skade eller er under genoptræning, så anbefaler vi kun, at du deltager, hvis det sker i samråd med din egen dyrlæge.

Kurserne er udviklet i samarbejde med dyrlæge Stine Delcomyn Andersen.

Du kan se billeder fra vores fitness-hold HER